Nieuwsbrief VMK februari 2017

NIEUWSBRIEF februari 2017

Donateurs nog bedankt !

Vorig jaar hebben wij uw hulp ingeroepen om, samen met onze leden, actief op zoek te gaan naar nieuwe donateurs. Het zoeken in familie, vrienden en kennissenkring heeft ons koor 30 nieuwe donateurs opgeleverd in 2016. Dank daarvoor! Mocht u nog nieuwe donateurs kunnen werven, altijd welkom en deze kunt u doorgeven aan ons secretariaat info@varsseveldsmannenkoor.nl

VMK-jubilarissen gehuldigd

jub2017

Tijdens de Nieuwsjaarsbijeenkomst op 8 januari zijn zes jubilarissen van ons mannenkoor in het zonnetje gezet. Henk Bakhuis herdacht dat hij al 70 jaar binnen de mannenzang meedraait, waarvan 35 jaar als lid van VMK. Jammer dat Henk vanwege fysieke mankementen niet meer actief kan meedoen, maar hij is nog steeds van de partij als we iets bijzonders hebben. Nico Sturris, Bart Maalderink en Herman Sanders vierden dat zij 50 jaar lid van het Varssevelds Mannenkoor zijn. Mannen die al jong begonnen zijn binnen ons koor en een prachtige staat van dienst hebben opgebouwd. Wim Westerveld was ook midden twintig toen hij zich aansloot bij ons koor. Wim vierde zijn 40 jarig lidmaatschap. De Benjamin van het gezelschap was Wim Groot Wassink die 25 jaar geleden de stap naar het Varssevelds Mannenkoor heeft gezet.

De jubilarissen werden toegesproken door de vertegenwoordiger van het KNZV, de KNZV- jubileumspeld en de daarbij behorende oorkonde werden uitgereikt. Door de VMK -voorzitter werd de persoonlijke noot gekraakt; boeketten bloemen waren er voor de dames.
Op stap met het Varssevelds Mannenkoor

Voor het eerst in zijn historie organiseert het Varssevelds Mannenkoor, in samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland, een wandeltocht rondom Varsseveld.

Deze wandeltocht wordt gehouden op zondag 5 maart a.s. en kent drie verschillende afstanden, te weten 9, 17 en 25 kilometer. Voor de lange afstanden kan gestart worden vanaf 08.00 uur en voor de kortste afstand vanaf 09.00 uur. Inschrijving en start vindt plaats bij de Van Pallandthal en onderweg is er een pauze mogelijkheid bij camping ’t Eikenbos in Sinderen. De inschrijving kost voor leden van het KWBN en donateurs € 2,50 en voor niet leden € 3,50. Kinderen ( t/m 12 jaar) lopen voor € 1,00 mee.

Voor meer informatie zie onze website www.varsseveldsmannenkoor.nl

Een boeiend jaar voor VMK, een vooruitblik

Het jaar 2017 belooft weer een druk, maar boeiend jaar te worden voor de zangers van ons koor met grotere en kleinere optredens. De eerste twee optredens zijn inmiddels achter de rug. We hebben op 30 januari de bewoners van “Den Es” toegezongen en op  20 februari waren wij te gast in “de Bettekamp”. Samen met Westendorps Fanfare

Op zondag 2 april verlaten wij Varsseveld om samen met muziekvereniging Westendorps Fanfare een matinee te verzorgen in Kulturhus De Vos in Westendorp. Deze samenwerking zorgt voor een gevarieerd programma dat meer dan de moeite waard zal worden. Dit middagconcert begint om 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur en de toegang is gratis (vrije gift). Nationale Herdenking 2017 Op 4 mei werken we mee aan de herdenkingsdienst in de Grote Kerk ter gelegenheid van de Nationale Herdenking. Aanvang 18.30 uur.

Kerstconcerten in 2017

Het was in december 2014 dat het Varssevelds Mannenkoor in de regio op tournee is geweest voor het geven van drie grote Kerstconcerten. Na drie jaar is het dus weer tijd om hieraan volop aandacht te besteden. Het houdt dus in dat tijdens de repetities op de maandagavond vanaf 8 mei voor ons de Kerst al gaat beginnen. Het eerste Kerstconcert staat gepland op zaterdagavond 16 december in de Grote Kerk in Varsseveld en het 2e concert op vrijdag- avond 22 december in de Catharinakerk in Doetinchem. Uiteraard houden wij u in de loop van dit jaar verder op de hoogte. Kerstnachtdienst Op 24 december sluit het jaar voor ons koor af met het begeleiden van de Kerstavonddienst (22.00 uur) in de Grote Kerk.

2018 – ons Jubileumjaar

Vooruitlopend op volgend jaar (2018) kan worden gemeld dat dit een jubileumjaar is voor zowel het Varssevelds Mannenkoor (145 jaar) als voor muziekvereniging Jubal (75 jaar). Er zijn voor dit jubileumjaar verregaande plannen om dit gezamenlijk te vieren met een groots optreden op zaterdag 17 november 2018 in Amphion in Doetinchem. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de plannen.
Rabo Clubkas Campagne, uw stem telt voor het VMK !

Ook dit jaar organiseert de Rabobank weer een actie om verenigingen en instellingen financieel te ondersteunen. Voor zover u nog geen lid bent, kan Iedere rekeninghouder van de Rabobank gratis lid worden en krijgt daarmee met 5 stemmen recht om deel te nemen aan deze actie. Via uw bank ontvangt u automatisch, als u lid bent, meer informatie en stemmen kunt u in de periode van 7 t/m 24 april a.s.

Uiteraard hopen wij dat u met het stemmen ook weer denkt aan het Varssevelds Mannenkoor want wij zijn uiteraard blij met elke vorm van ondersteuning.

Lid worden van het Varssevelds mannenkoor

Alle mannen zijn en blijven uiteraard welkom om lid te worden van ons koor. Iedere maandagavond bent u van harte welkom in het Borchuus om te komen kijken en luisteren tijdens een repetitieavond. Met de komende twee boeiende jaren in het vooruitzicht, een prachtig moment om uit proberen of dit soort optredens je iets lijken. Voor meer informatie zie onze site www.varsseveldsmannenkoor.nl of via de mail info@varsseveldsmannenkoor.nl. Kent u iemand in uw omgeving die mogelijk interesse heeft, laat het ons weten.

Klik op de link voor de volledige weergave van de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief februari 2017, def 130217