Recente concerten

Kerstconcerten 16 en 22 december 2017

In navolging van het succesvolle kerstconcert van afgelopen zaterdag in Varsseveld gaat het Varssevelds Mannenkoor op herhaling op vrijdag 22 december in de Catharinakerk in Doetinchem. Medewerking wordt verleend door Else te Lindert, sopraan, het Jongemannenkoor Oldenzaal en een speciaal samengesteld strijkers- en blazersensemble. Aanvang 20.00 uur. Kerkzaal open vanaf 19.30 uur.

In de warme kerstambiance van de Grote Kerk in Varsseveld heeft het talrijke publiek een gevarieerd kerstconcert voorgeschoteld gekregen. Een langdurig applaus was terecht het slotakkoord van een vrij uniek kerstoptreden. Het Varssevelds Mannenkoor had de uitdaging gezocht in de samenwerking met vooral jonge vocalisten en instrumentalisten. Het koor liet zich op het kerstconcert niet alleen vergezellen van de sopraan Elske te Lindert, maar ook van het Jongemannenkoor uit Oldenzaal en een strijkers- en blazersensemble dat is samengesteld uit conservatoriumstudenten en leden van het harmonieorkest Jubal uit Varsseveld. De unieke combinaties tussen strijk- en de  blaasinstrumenten en de koren met Elske te Lindert zorgden voor een niet alledaags boeiend programma met steeds wisselende hoogtepunten. Adembenemend was de solistische vertolking van het Ave Maria door Elske te Lindert met Jorrick Simmes aan de vleugel; even aansprekend was de solo-uitvoering van “See amid the winter’s snow” tezamen met het Varssevelds Mannenkoor. Het Jongemannenkoor onder leiding van Mariette Effing, stal de show met Rockin’ around the Christmas tree.  Het instrumenteel ensemble zorgde voor de verbindende harmonie. Kortom, mooie en uitdagende combinaties. Het concert werd in een apotheose besloten met een gezamenlijke voordracht van het Stille Nacht. De algehele muzikale leiding van de avond was in handen van Wim Ruessink, dirigent van het Varssevelds Mannenkoor.