In memoriam Jan Gussinklo

 

In Memoriam Jan Gussinklo

In de vroege ochtend van 2 januari 2021 is ons koorlid Jan Gussinklo onverwacht overleden. Jan zou op 9 januari 79 jaar geworden zijn.

In de herfst van 2020 kreeg Jan te maken met een flinke longontsteking die maar nauwelijks echt verdween. Vlak voor de feestdagen werd Jan bovendien getroffen door het heersende Coronavirus. Dat leverde een dusdanig ziektebeeld op dat hij in korte tijd niet meer te boven kwam.

Jan was 37 jaar lang lid van het Varssevelds Mannenkoor.
Geen persoon die op de voorgrond trad, maar wel een vaste waarde binnen de Tweede Tenorpartij, die hij de laatste tijd had ingeruild voor een plek bij de Baritons. Daar moest hij wel even wennen, maar geleidelijk aan had Jan zijn draai ook daar gevonden.
Jan hield van muziek zowel instrumentaal als vocaal en was een echte verenigingsman. Jan maakte deel uit van de Varsseveldse Vendeliers, van de Christelijke muziek- vereniging Jubal Varsseveld en van ons koor.

Wij verliezen in Jan niet alleen een aimabel man en kameraad, maar ook een toegewijd zanger die, overmacht daargelaten, geen repetitie of concert oversloeg.
Wij zullen Jan missen.

Hij ruste in vrede.