Koninklijke Erepenning voor jubilerend Varssevelds Mannenkoor

 

Afgelopen zaterdag, 18 november, reikte Locoburgemeester Ben Hiddinga een Koninklijke Erepenning uit aan Adrie Bout, voorzitter van het Varssevelds Mannenkoor.
Dit vond plaats in de Laurentiuskerk in Varsseveld tijdens het jubileumconcert in verband met het 150 jarig bestaan van het koor.
Het koor liet zich niet onbetuigd bij deze verrassing en zette spontaan het feestlied “Toast Jan van Poppel” in, gevolgd door het Wilhelmus dat massaal door het publiek werd meegezongen. Doedelzakspelers sloten het officiële gedeelte af.

Het jubilerende koor had niets aan het toeval overgelaten. Een afgeladen kerk (uitverkocht huis), licht- en geluideffecten, videoschermen op talrijke plaatsen in de kerk en het koor op een groot podium waren het resultaat van de intensieve voorbereiding.
Met bijna 70 zangers, twee externe solisten (Mathanja Kornelissen en Edgar Bloem), een eigen koor-ensemble en twee eigen solisten (Ben Bruil en Nico Sturris) werd de finale van het jubileumjaar met een daverend optreden afgesloten. De instrumentale begeleiding was in handen van pianisten aan de vleugel en keyboard en met 11 jonge musici dat bij elkaar als het ware een klein symfonieorkest was.
De muzikale leiding was in handen van Wim Ruessink, dirigent  van het Varssevelds Mannenkoor.

Foto Roel Kleinpenning