Nieuwsbrief oktober 2016

NIEUWSBRIEF oktober2016

Donateurs bedankt !

In de vorige nieuwsbrief hebben wij een oproep naar u gedaan onder de noemer “schrijf een donateur” om het Varssevelds Mannenkoor te helpen aan nieuwe donateurs. Zowel u, als donateur, als onze eigen leden hebben zich ingespannen om nieuwe donateurs te werven. Deze actie is succesvol verlopen en heeft geresulteerd in 30 nieuwe donateurs. Een mooi resultaat en vanzelfsprekend zijn wij hier heel blij mee.

Maar …. mocht u binnen uw familie, vrienden of kennissenkring nog nieuwe donateurs kunnen werven, dan zijn deze uiteraard van harte welkom en kunt u de gegevens doorgeven aan info@varsseveldsmannenkoor.nl of telefonisch onder nummer 0315 – 640066.

Nogmaals onze dank voor uw inzet en tegelijk met deze Nieuwsbrief zullen onze leden uw bijdrage incasseren voor het seizoen 2016-2017.

De veiling

Op Koningsdag 2016 is een optreden van ons koor onder de hamer gegaan in het kader van de restauratie van de Grote kerk. De heer Lunshof uit Varsseveld heeft het hoogste bod uitgebracht. We zullen in nader overleg een optreden in besloten kring verzorgen in 2017.

Slotactie Torenhaan, een benefietoptreden knipsel-npb

Ons koor heeft tezamen met zeven andere verenigingen uit Varsseveld e.o. deelgenomen aan het benefietfestival in het kader van de afsluitende actie “Slotakkoord, Torenhaan” op zondag 11 september. Wij hebben twee miniconcerten gegeven in de NPB-kerk. Het is een geslaagde actie geweest.

Concertreis 2016, een terugblik

In het weekend van 23 t/m 25 september heeft het Varssevelds Mannenkoor een concertreis gemaakt door Vlaanderen. Behalve dat er tijd was voor ontspanning om de steden Brugge, Gent en Antwerpen te bezoeken, heeft het koor ook drie optredens verzorgd.

Op vrijdagmiddag 23 september was er een inloopconcert in de Heilig Bloedbasiliek in Brugge en op zondag de 25e heeft het Varssevelds Mannenkoor een dienst begeleid in Antwerpen/Boechout ter gelegenheid van het samenwerkingsverband van het Vlaams/Nederlands Bijbelgenootschap.knipsel-s

Het hoogtepunt van deze concertreis was het concert in de prachtige Sint Vincentiuskerk in Eeklo, een stadje van ca. 20.000 inwoners onder de rook van Gent. Tijdens dit avondconcert heeft het koor een programma gebracht met liederen van uiteenlopende genres. Het concert werd mede een succes door de medewerking van de bekende Belgische sopraan Sylvie De Pauw. Naast enkele solowerken, zong Sylvie een aantal werken tezamen met het koor.

Onder leiding van onze eigen dirigent Wim Ruessink en met de begeleiding op piano door onze vaste pianist Jorrick Simmes werd een gevarieerd programma ten gehore gebracht waarvan ook u grotendeels kunt genieten tijdens het komende Najaarsconcert.

Najaarsconcert op 5 november, een primeur !

Ons Najaarsconcert wordt dit jaar uitgevoerd op zaterdag 5 november, 20.00 uur in de gerestaureerde Grote Kerk en kent in meerdere opzichten een primeur.

VMK met een Belgische soliste.knipsel-s2

Op 14 juni was ze te beluisteren op Radio 4 en op 26 augustus zong zij in de Royal Albert Hall in Londen. In het avondconcert in Eeklo (B) zong zij tezamen met ons koor in de prachtige St. Vincentiuskerk. De samenwerking is over en weer dermate enthousiast ontvangen dat Sylvie ook haar medewerking heeft toegezegd aan ons Najaarsconcert.

De Belgische sopraan Sylvie De Pauw komt op zaterdag 5 november a.s. dus naar Varsseveld. We kijken er naar uit om het concert samen met Sylvie in te vullen, een primeur voor ons en Varsseveld om in het Najaarsconcert met een buitenlandse soliste te werken.

Het eerste VMK-concert in de gerestaureerde Grote Kerk

Het spande er om of wij dit jaar weer een thuiswedstrijd konden houden vanwege de restauratie van de Grote Kerk. Trots zijn wij dan ook dat alles op tijd gaat lukken en dat wij zelfs de primeur hebben om als eerste, op cultureel vlak, de kerk weer in gebruik mogen nemen.

Toegangskaarten in de voorverkoop

De kaarten voor dit concert kunt u reserveren via de mail info@varsseveldsmannenkoor.nl of in de voorverkoop bij boekhandel Rutgers in Varsseveld. De kosten bedragen € 12,50 p.p. (incl. koffie/thee) en voor donateurs € 10,00 p.p. op vertoon van de geldige donateurskaart 2016-2017 (incl. koffie/thee).

Graag hopen wij u te mogen begroeten als u op zaterdag 5 november dit unieke concert van het Varssevelds Mannenkoor, samen met Sylvie De Pauw, komt bezoeken.

Kerstmarkt 2016

Op zondag 11 december neemt ook het Varssevelds Mannekoor weer deel aan de jaarlijkse Kerstmarkt. Uiteraard wordt er weer een kraam bemand en bent u welkom voor een praatje met onze leden. Ook zal het koor weer enkele liederen ten gehore brengen tijdens het inloopconcert in de Grote Kerk.

Wandeltocht 2017

Het VMK organiseert op 5 maart 2017 een “Varsseveldse wandeltocht” onder auspiciën van de Koninklijke Wandel wandelBond Nederland. De start is bij de Van Pallandthal. Er kunnen afstanden van 9, 17 en 25 km worden gewandeld. Nadere informatie volgt.

 

Vocale VMK activiteiten 2017

Maandag 30 januari 2017 – verpleeghuis Den Es, winterprogramma, 19.00 uur.

Maandag 20 februari 2017 – verzorgingshuis De Bettekamp, avondconcert, 19.00 uur

April 2017 – koffieconcert in Kulturhus Westendorp, 15.00 uur. Informatie volgt

Donderdag 4 mei 2017 – Nationale Herdenking, 18.30 uur – herdenkingsdienst in de Grote Kerk

December 2017 : 2 kerstconcerten