Varssevelds Mannenkoor viert 75 jaar vrijheid. Doe je mee in het projectkoor?

Het Varssevelds Mannenkoor gaat met projectleden werken. Het project heeft “75 jaar Vrijheid” als thema meegekregen en start midden januari. Het resultaat is optredens in april en mei ter gelegenheid van de viering “75 jaar Vrijheid”. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 20 januari.

Het is een primeur en een proef op de som voor het Varssevelds Mannenkoor. Elders in het land is deze aanpak al succesvol gebleken. Dus waarom ook niet in Varsseveld ? In het project gaan gezondheid en vrijetijdsbesteding hand in hand door mannen bijeen te brengen om een paar maanden lekker te zingen. Immers, zingen is gezond en de repetities en de uiteindelijke optredens zijn uitdagingen en belevenissen op zich.
Als projectlid maak je onder deskundige leiding op een eenvoudige manier kennis met de mannenzang. Er is geen muziekkennis vereist. In een paar maanden wordt met de projectleden in afzonderlijke repetities samen naar een mooi eindresultaat toegewerkt, met als einddoel meezingen in de Bevrijdingsconcerten. Tijdens het project worden onder andere nummers gezongen van John Lennon en Simon&Garfunkel. Ook komen enkele liederen uit het bekende mannenkoorrepertoire aan bod

Het project begint half januari en eindigt in het voorjaar 2020. Bij voldoende aanmeldingen wordt er wekelijks gerepeteerd op vrijdagavond om 19.30 uur in het Borchuus in Varsseveld. Na 10 à 12 repetities eindigt het project met optredens ter gelegenheid van “75 jaar Vrijheid” op 18 april in Eibergen en op 2 mei in Varsseveld. De mannenkoren uit Eibergen en Varsseveld vormen dan één groot mannenkoor. Dat is op zich zelf al een belevenis om daar tussen te staan.
Aspirant projectleden kunnen gratis naar het Nieuwjaarsconcert van het Varssevelds Mannenkoor op zaterdag 18 januari, 20.00 uur in de Laurentiuskerk in Varsseveld.

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 20 januari. Na het project ben je een mooie ervaring rijker. Voor meer informatie over het project en aanmelden kan het beste contact worden opgenomen met de secretaris van het Varssevelds Mannenkoor, Henk Berkhout, email info@varsseveldsmannenkoor.nl , telefoon 0315 640066.
Website : www.varsseveldsmannenkoor.nl

Klik op onderstaande link voor de flyer 

folder projectkoor pdf